Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Cabas on tehokaslaskentajärjestelmä, joka kertoo nopeasti ja helposti kolarikorjaukseen käytettävät ohjeajat. Consulting AB:n päätuote on CABAS-laskentajärjestelmä, joka perustuu CABAS-tietokantaan. Vauriokorjauksen ohjeajat CABAS:ssa saadaan aikaan käyttämällä avuksi Consulting AB:n kehittämää MYSBA-järjestelmää.

 

CABAS-järjestelmän avulla tehdään helposti ja nopeasti tarkan kustannusarvion, joka sisältää todelliset vauriokorjauksessa käytettävät työajat, maalaukseen ja varaosien asennukseen. Järjestelmä tuottaa kaikki kustannusarviossa tarvittavat tulosteet korjaamoille ja vakuutusyhtiöille.

Varaosat voidaan valita suoraan 3-ulotteisten varaosakuvien avulla. Varaosakuvia voidaan käännellä ja zoomata, jolloin täsmälleen oikean varaosan valinta on yksinkertaista.

Cabas-laskelmaan voidaan liittää digikameralla otettuja valokuvia, jolloin vakuutusyhtiön on mahdollista hyväksyä korjaamon tekemä vauriolaskelma ilman vahinkotarkastajan käyntiä korjaamolla.

Valmis korjauskustannuslaskelma ja valokuvat vahingosta lähetetään suoraan korjaamosta vakuutusyhtiöön sähköpostilla. Jos laskelmaan tulee muutoksia vakuutusyhtiö ja korjaamo voivat laskelmat toisilleen, kunnes laskelmaan tarvittavat muutokset on hyväksytty. Korjaamon ja vakuutusyhtiön välillä tapahtuvasta nopeasta tiedonsiirrosta on etua myös auton omistajalle, joka saa autonsa käyttöön nopeammin.

Cabas-tietokanta sisältää noin 24 500 auton-/vuosimallia, 580 000 varaosaa, 12 500 000 ohjeaikaa, 65 000 maalauspinta-alaa sekä 350 automallia jotka sisältävät 3D kuvat. TIetokanta kattaa yli 90 % suomen autokannasta ja laajenee jatkuvasti uusilla automalleilla.

CABAS käyttäjiä on Suomessa noin 650, Ruotsissa 1500, Islannissa 150 sekä virossa noin 130. Norjassa noin 800 käyttäjää kytkettynä vakuutusyhtiöiden suurkoneisiin. Tämän lisäksi käyttäjiä on myös Venäjällä ja Liettuassa.

 

LIsätietoa CABAS -järjestelmästä

www.prestia.fi